"Tehát lelked magasztalja fel értelmed a szenvedély magaslatába hogy énekelhessen, hogy szenvedélyed értelemmel irányíthassa
hogy szenvedélyed élhessen napi megúhodásán keresztül s mint egy főnix, emelkedjen fölé hamvainak." KAHLIL GIBRAN

"A munkának nincs más célja, mint az igazság tudásának megszerzése. Mikor ez megvalósul, a munkát félretesszük - A virág a gyümölcsért virágzik. Mikor jön a gyümölcs, a virág elhervad." KABIR

Szívem kiáradása

"Csak mikor a test passzív, a fej hűvös,
a lélek oly tiszta és határozott, mint az izzó gyémánt, csak akkor éri el a ragyogás a helyét
s fénye felmelegíti a szívet." SVÁMI PURNÁ

NAPÜDVÖZLET

Soorya Namaskára

OM NAMO SZURJÁJA

OM NAMO BHASZKRÁJA

OM NAMO DIVÁJA

OM NAMO TEDZSÁJA

OM NAMO PRKASHÁJA

Jelentése:

1. sor: Felismerem önmagamban a Napot; ez életem oka és lényege. Ezen az alapon működik az élet. Ez az energia keresztül áramlik rajtam.

2. sor: E fenntartó erő szikrája testem minden sejtsébe eljut, energiahullám jár át, új sugarak áramlanak belém szüntelenül.

3. sor: Ez a forrás, amely táplál, új életet kelt bennem.

4. sor: Ez szabadítja föl bennem a fényességet és az életerőt.

5. sor: Megvilágosít eltölt tudással, eloszlatja a sötétséget. Segítségül hívom a Napot, életem forrását, testembe helyezlek téged, Nap...hogy az tökéletesen működjön...az utolsó sejtig.

A képek a jógatáborban készültek.

"Állok összetett kézzel a nappal szemben, szeretetet s örömet érezve szívemben. Kinyújtom karom, s hagyom, hogy testemben szétáradjon a nap melege. Lehajlok a sugarak előtt, s arcommal alázatosan a földet érintem. Arcom a nap felé emelem, nem feledvén, hogy e magasságok eléréséhez olyanná kell válnom, mint a föld pora. Kinyújtózva a napfényhez, megpróbálom elérni a csúcsokat, s újból meghajlok, megadva magam.
Egyenesen állok, emlékezvén, hogy az igazi nap bennem van."

"Minden nap üdvözlöm a Napot a kertben, és eszembe jut a mellékelt torockói napfelkelte. És az a csodálatos csapat, amelyik úgy befogadott, mintha évek óta együtt lettünk volna.

Még egyszer, köszönöm, köszönjük.

Jenő és Irénke